FAQ

Veelgestelde vragen

Vlaams Verhuurkantoor FAQ

Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je nog een andere vraag?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!

Wij kopen jouw huis en zorgen ervoor dat je je verder geen zorgen hoeft te maken. Verder zijn er nog tal van andere voordelen: 

 • Snelle afhandeling
 • Geen hypothecair krediet nodig / koop gaat altijd door
 • Akte is binnen de 4 weken geregeld
 • Direct voorschot
 • Geen makelaar / geen commissieloon te betalen
 • Nettoprijs voor jouw woning
 • Eventuele huurders worden mee overgenomen

Eerst maken we een afspraak om uw huis te bekijken. Daarna koopt Vlaams Verhuurkantoor jouw huis voor een eerlijke prijs. Je hoeft je geen zorgen meer te maken, wij nemen alle lasten van jouw schouders. Wij knappen jouw woning op en renoveren indien nodig. Dan brengen we ze als huurwoning op te markt voor de mensen die geen huis kunnen kopen. Of we nemen de huidige huurders gewoon mee over.

Wij komen graag eens langs om jouw huis te bezichtigen. Daarna informeren wij jou eerlijk over de waarde van het huis. Je beslist zelf of je ingaat op ons aanbod of niet. Neem gerust contact op en maak een afspraak, dan komen wij jouw huis zo snel mogelijk bekijken. 

Na de bezichtiging van jouw huis kan alles heel snel gaan. We proberen alles zo snel mogelijk te regelen na ons eerste contact. 

Ja, zeker. Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs en doen dat in heel België. Vlaams Verhuurkantoor heeft in de loop van de jaren al heel wat tevreden klanten geholpen. 

Als verkoper loop jij geen enkel risico. Wij komen langs om jouw huis te bezichtigen en geven jou alle informatie gratis. We bepalen een eerlijke prijs voor jouw woning. Je beslist zelf of je aan ons verkoopt of niet. 

Na overeenkomst en het tekenen van de documenten, betalen wij onmiddellijk het voorschot. De akte bij de notaris volgt snel daarna. Meestal is de akte binnen de 4 weken geregeld. 

Ja, zeker. Wij kopen jouw huis, zelfs na jaren verwaarlozing. We knappen jouw huis op na verkoop en renoveren indien nodig. Voor alles is een oplossing. 

Daar ben je vrij in. Je kan alles met ons bespreken. Zo kan je ofwel snel verhuizen ofwel nog zo lang mogelijk genieten van jouw woning. 

Dat hangt af van jouw situatie, maar je beslist uiteraard zelf. Om snel en eenvoudig jouw woning te verkopen, kies je best voor Vlaams Verhuurkantoor. Als je snel geld nodig hebt, is Vlaams Verhuurkantoor ook de betere optie. Wil je liever een trager verkoopproces, dan kan je uiteraard terecht bij een immokantoor. 

Nee, wij stellen verschillende notarissen bij jou in de buurt voor en jij kiest zelf. 

Nee, dat doen wij volledig gratis. Daarna informeren wij jou gratis over je woning. 

Ja, je kan ook met huizen, appartementen en bouwgronden terecht bij Vlaams Verhuurkantoor.

Heb je een buitenverblijf in Frankrijk of Spanje? En wil je dat graag verkopen? Laat het ons gerust weten. Wij kopen ook huizen in het buitenland. 

Verhuis jij naar het buitenland en wil je je huis in België snel verkopen? Dan kan je terecht bij Vlaams Verhuurkantoor. Wij helpen je graag en kopen jouw huis snel en eenvoudig. 

Bij de verkoop van een huis komen heel wat administratieve kosten kijken, van attesten en keuringen tot registratiekosten voor de notaris. Al die kosten voor de verkoop zijn voor de koper, en wij nemen die dus op ons. Wij rekenen geen extra kosten voor onze dienstverlening.

In de koopovereenkomst staan geen ontbindende voorwaarden. Dat betekent dat wij ons verplichten om jouw woning voor de afgesproken prijs en op de afgesproken termijn te kopen. 

Ja, we kopen zonder daarvoor te moeten lenen bij de bank. Verkoop je aan ons, dan ben je zeker van je geld. 

Ja, dat kan. Vlaams Verhuurkantoor koopt jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn! Eventuele huurders worden mee overgenomen.

Nee, dat is geen probleem voor de verkoop. Wij nemen al de administratieve kosten voor attesten, keuringen, etc. op ons. 

Je kan ons steeds bereiken op 0479/99.63.93. Wij komen graag langs in de week, maar ook in het weekend of ’s avonds. 

Je kan ons steeds bereiken op 0479/99.63.93. We zijn steeds bereikbaar om jou zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Dat kan zeker. Er zijn wel bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog staat alles haarfijn uitgelegd.

Ja dat kan, maar als je kinderen hebt wordt het iets ingewikkelder. Alles wat je hierover moet weten lees je in deze blog.

Sta je op het punt om je woning te verkopen, maar twijfel je of je je huis moet renoveren voor de verkoop? Wij gingen voor jou op onderzoek en maakten de afweging. Je vindt het antwoord in deze blog.

Denk je eraan om je huis te verkopen via een notaris? Dan hou je best rekening met eventuele verborgen kosten. Zo kan een notaris kosten aanrekenen om de nodige administratieve documenten in orde te brengen, het schrappen van je oude hypotheek, eventuele schattingskosten enzovoort. Lees er alles over in onze blog.

Ben jij de trotse eigenaar van een appartement? Dan ben je naast eigenaar van je eigen appartement ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen. Om het leven binnen een appartementsgebouw leefbaar te houden is de appartementswet in het leven geroepen. Wat die wet juist inhoudt ontdek je in onze blog.

Je huis verkopen op lijfrente is weer terug van weggeweest. Een verkoop op lijfrente biedt interessante voordelen voor zowel de kopers als verkopers. Maar wat houdt het precies in en wat zijn de valkuilen? Ontdek het snel in onze blog.

Van plan om je huis te verkopen? Dat kan vandaag de dag op heel wat verschillende manieren. Je kan je huis zelf verkopen, de hulp van een makelaar of een notaris inschakelen, of je woning online verkopen. Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij in onze blog.

Denk je eraan om binnenkort je woning te verkopen? Dan zal je moeten beschikken over een EPC attest. Maar let wel op: enkel recente EPC attesten zijn nog geldig bij de verkoop van een woning. Of met andere woorden, EPC’s die opgesteld zijn na 1 januari 2019. Lees er alles over in onze blog.

Ben je klaar om de stap te wagen en je eerste woning aan te kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Sinds 2022 profiteer je van verlaagde registratierechten bij aankoop van je eerste en enige woning. Tenminste, als je aan alle voorwaarden voldoet… Lees er alles over in onze blog.

Staat je huis of appartement te koop en heb je een goed bod ontvangen? Dan is het tijd voor de volgende stap: de verkoopovereenkomst opstellen. Weet je niet waar te beginnen? In deze blog helpen we je op weg!

Stel: je hebt het huis van je dromen gevonden, maar je bent nog niet 100% zeker of je het kan en wil kopen. Toch wil je de woning niet aan je neus voorbij zien gaan. In dat geval kan je een optie nemen op het huis. Lees er alles over in onze blog.

Stel: je hebt het huis van je dromen gezien, het staat te koop én je hebt de vraagprijs op je bankrekening staan. Is het dan slim om het huis te kopen zonder lening of klop je toch beter bij de bank aan? Ontdek het in onze blog.

Ben je van plan om binnenkort je huurhuis te verkopen, maar is de huurder nog aanwezig? Geen nood, je huis met huurder verkopen kan perfect. Lees er alles over in onze blog.

Ja, je kan je huis verkopen binnen de familie. Maar let wel op voor het addertje onder het gras. Lees er alles over in onze blog.

Ja, je kan je huis verkopen met hypotheek. Je kan je hypotheek aflossen of meenemen. Lees er alles over in onze blog.

Neem gerust contact met ons op via 0479/99.63.93 of via info@vlaamsverhuurkantoor.be. We helpen jou graag met een antwoord op al jouw vragen. 

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieplicht voor residentiële gebouwen van start gegaan. Alle eengezinswoningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met label E of F, dient men verplicht te renoveren naar label D of beter. Dit binnen de 5 jaar na aankoop. Alle informatie omtrent de nieuwe renovatieplicht vind je hier.

wij maken je woning GRATIS leeg of stellen gratis een verhuiswagen ter beschikking

Je huis verkopen zonder makelaar?

Wil je graag je huis verkopen zonder makelaar? Wacht niet langer en vraag geheel vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan via onderstaand formulier.
De snelle beslissers profiteren van een tijdelijke actie: Momenteel maken we je woning gratis leeg of stellen gratis een verhuiswagen ter beschikking.

icon-form
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

  Scroll naar boven