BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Kan je je huis verkopen met hypotheek?

Een hypotheek heeft een gemiddelde looptijd van 20 tot 30 jaar. Maar je leven verandert natuurlijk voortdurend. Je gezin breidt uit, je moet verhuizen voor je werk, je wil graag een huis met een grotere tuin… Kan je dan je huis verkopen met hypotheek? Wij zochten het voor je uit.

Optie 1: Je hypotheek aflossen

Je kan rustig ademhalen want ja, je kan je woning met hypotheek gewoon verkopen. De gemiddelde looptijd van een hypotheek mag dan 20 tot 30 jaar zijn, gelukkig zit niet iedere huiseigenaar hieraan vast. Je kan je huis verkopen voor het einde van die termijn.

Je kan ervoor kiezen om je hypotheek vroegtijdig af te lossen. Wanneer je bijvoorbeeld van een koopwoning naar een huurwoning gaat is aflossen zelfs verplicht. Maar deze optie kan ook verstandig zijn als de huidige rente gunstiger is dan de jouwe. Let wel op: de bank rekent hier sowieso kosten voor aan. We spreken dan over een wederbeleggingsvergoeding. Deze bedraagt drie maanden interesten.

huis verkopen met hypotheek

Optie 2: Je hypotheek meenemen

Maar je kan je hypotheek ook meenemen naar je nieuwe woning. Belangrijk is wel om dit even af te stemmen met de bank. Moet je voor je nieuwe woning een hogere hypotheek aangaan? Dan wordt dit extra bedrag verstrekt onder nieuwe voorwaarden én moet je nieuwe registratie- en notariskosten betalen.

Ook belangrijk om te weten is dat je vaak van een fiscaal voordeel geniet als je je oude lening meeneemt naar je nieuwe woning. Heb je in Vlaanderen een lening afgesloten voor 1 januari 2015, dan bedraagt het fiscaal voordeel op je hypotheek maximaal € 2.280. Voor recentere leningen bedraagt het maximale fiscale voordeel slechts € 1.520. Hou hier dus zeker rekening mee!

Je huis verkopen met hypotheek? Dat kan met Vlaams Verhuurkantoor!

Wil je snel en eenvoudig je huis verkopen met hypotheek? Schakel dan de hulp in Vlaams Verhuurkantoor. Wij kopen je woning steeds voor een eerlijke prijs. Ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er nog huurders in het pand aanwezig zijn. Meer weten over onze aanpak? Neem dan snel contact met ons op!

Wil je graag nog wat meer info over dit onderwerp? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden. Contacteer ons gerust.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven