BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Een huis kopen zonder lening, is dat wel een goed idee?

Stel: je hebt het huis van je dromen gezien, het staat te koop én je hebt de vraagprijs op je bankrekening staan. Is het dan slim om het huis te kopen zonder lening of klop je toch beter bij de bank aan? Wij zochten het voor je uit!

Wat zijn de voordelen?

Een eigen woning en geen schulden bij de bank: daar zouden veel mensen geen nee tegen zeggen. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen weggelegd en kan je vaak geen woning kopen zonder een lening aan te gaan. Enkel wie erg goed gespaard heeft, net erfde of een huis bezit met overwaarde vormt een uitzondering.

Als je in de positie zit om een woning volledig met eigen middelen te kopen, vraag je je misschien af of dit wel een goed idee is. Het heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is dat je geen maandelijkse kosten hebt. Je hoeft niet iedere maand een bedrag aan rente en aflossing te betalen. Bovendien heb je ook geen bijkomende hypotheekkosten. Maar vergeet niet dat je wel nog steeds de notariskosten voor de eigendomsakte en de overdrachtsbelasting moet betalen.

huis kopen zonder lening

Is het aan te raden?

Dat niet veel mensen een huis kopen zonder te lenen heeft ook zijn redenen. Zo stop je meteen al je financiële middelen in een nieuwe woning. Waarschijnlijk heb je wel gedacht aan de kosten van eventuele verbouwingswerken, maar heb je ook rekening gehouden met onverwachte kosten zoals je auto die bijvoorbeeld in panne valt? Het is altijd goed om wat reserves te hebben. Voor noodgevallen, maar ook als je niet wil inboeten op levenscomfort of als je nog wilde reisplannen hebt.

Kortom, het is aan jou om te kiezen of je alles in één keer betaalt of niet. Maar ga zeker niet over één nacht ijs en denk er goed over na. Ga eens praten met de bank en weeg de voor- en nadelen goed tegenover elkaar af.

Meer weten over een huis kopen zonder lening?

Wil je nog meer informatie over een huis kopen zonder lening? Dan kan je rekenen op de hulp van Vlaams Verhuurkantoor. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden.

Ben je niet van plan om een woning te kopen, maar wil je je huidige woning verkopen? Ook daarbij kunnen we jou helpen! Vlaams Verhuurkantoor koopt jouw woning voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn. Neem snel contact op met ons!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven