BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Een optie nemen op een huis, wat is dat nu juist?

Stel: je hebt het huis van je dromen gevonden, maar je bent nog niet 100% zeker of je het kan en wil kopen. Toch wil je de woning niet aan je neus voorbij zien gaan. In dat geval kan je een optie nemen op het huis.

Wat is een optie?

Ben je nog niet helemaal zeker van de aankoop? Kan je wel een lening krijgen? Is de woning echt wat je zoekt? Wil je het huis graag nog eens bekijken met een architect of aannemer erbij? Dan doe je er goed aan om een optie te nemen op het huis. Een optie of een verkoopbelofte is een eenzijdige verbintenis van de verkoper, waarbij deze zich verbindt om de woning voor een bepaalde tijd aan niemand anders te verkopen. Zo krijg je als kandidaat-koper nog even bedenktijd.

Beslis je uiteindelijk om het huis niet te kopen, dan is dat je goed recht. Als kandidaat-koper ben je op geen enkele manier gebonden door de optie. Daarnaast is de duur van een optie vrij te bepalen tussen de partijen. Het kan gaan over slechts enkele dagen tot zelfs maanden. Hou er wel rekening mee dat de verkoper niet verplicht is om een optie toe te staan en dit dus kan weigeren.

optie nemen op huis

De optie ‘lichten’

Heb je tegen de deadline beslist dat je de woning wil kopen? Dan zal je de optie moeten ‘lichten’. Je moet schriftelijk (meestal aangetekend) aan de verkoper laten weten dat je de woning wenst te kopen. Eens de optie gelicht is, is de verkoop definitief. De volgende stap is het compromis tekenen, en daarna is je droomwoning helemaal van jou!

Meer weten over een optie nemen op een huis?

Wil je nog meer informatie over een optie nemen op een huis? Dan kan je rekenen op de hulp van Vlaams Verhuurkantoor. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden.

Ben je niet van plan om een woning te kopen, maar wil je je huidige woning verkopen? Ook daarbij kunnen we jou helpen! Vlaams Verhuurkantoor koopt jouw woning voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn. Neem snel contact op met ons!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven