BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis verkopen met huurder, kan dat?

Ben je van plan om binnenkort je huurhuis te verkopen, maar is de huurder nog aanwezig? Geen nood, je huis verkopen met huurder kan perfect. Als eigenaar van een huis of appartement ben je namelijk vrij om je eigendom op eender welk moment te verkopen.

Licht de kandidaat-kopers in

Beslis je om je huurwoning te verkopen, dan ben je verplicht om de kandidaat-kopers op de hoogte te brengen van het feit dat de woning verhuurd wordt. Want ook al heb je als eigenaar steeds het recht om de woning te verkopen, dat betekent niet dat je de huurders zomaar op straat mag zetten. De uiteindelijke koper is verplicht om, éénmaal hij of zij eigenaar wordt van de woning, de rechten en plichten van de verhuurder over te nemen. Zo kunnen de huurders in de woning blijven wonen, weliswaar met een nieuwe eigenaar.

Moet je de huurder verwittigen?

Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aangeraden om de huurder ook op de hoogte te brengen van de verkoop. Zo kan je makkelijk afspraken maken rond mogelijke bezoekmomenten en kunnen de betalingen van de huur vlot blijven doorlopen.

huis verkopen met huurder

Geregistreerde contracten vs Niet geregistreerde contracten

Is het huurcontract correct geregistreerd, dan loopt de overeenkomst gewoon verder na de verkoop van het huis. Zoals we al eerder aanhaalden heeft de nieuwe verhuurder dezelfde rechten en plichten als de oorspronkelijke verhuurder én moet hij bovendien de wettelijke opzegtermijnen respecteren. In principe verandert er dus niets voor de huurder.

Wanneer het contract niet geregistreerd is, kijkt men naar hoe lang het pand al bewoond wordt. Is dat langer dan zes maanden dan geniet de huurder van dezelfde rechten als een huurder met een geregistreerd contract. Als de huurder nog geen zes maanden in het huis woont, dan kan de nieuwe eigenaar de huurder op elk moment uit het huis zetten.

Je huis verkopen met huurder? Dat doe je met Vlaams Verhuurkantoor!

Wil je graag meer informatie over je huis verkopen met huurder? Dan kan je rekenen op de hulp van Vlaams Verhuurkantoor. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden.

Heb je de knoop al doorgehakt en wil je je huis met huurder graag verkopen? Schakel dan onze hulp in. Wij kopen je woning steeds voor een eerlijke prijs, zelfs als er nog huurders in het pand aanwezig zijn. Meer weten over onze aanpak? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven