BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis renoveren voor verkoop: is het de moeite waard?

Sta je op het punt om je woning te verkopen, maar twijfel je of je je huis moet renoveren voor de verkoop? Wij gingen voor jou op onderzoek en maakten de afweging.

Renoveren of opfrissen?

Aan renoveren hangt een stevig prijskaartje. Soms is zo’n grote investering niet eens nodig om ervoor te zorgen dat je huis snel verkocht geraakt. Met een kleine investering of een grondige opfrisbeurt kan je al een groot verschil maken. Door de muren opnieuw te verven of te behangen zal je woning er al een stuk frisser uitzien. Pak ook kleine mankementen aan zoals een piepende deur, een plint die loszit, een gebarsten tegel of een scheur in de muur.

Wil je toch meer doen dan enkel verven en behangen? Dan kan een kleine renovatie al wonderen doen. De ramen en deuren zijn bijvoorbeeld heel belangrijk, want zij bepalen de uitstraling van je huis. Bovendien hechten potentiële kopers hier veel belang aan en heeft het een enorme impact op de EPC-waarde van je woning. 

huis renoveren voor verkoop

Is renoveren het risico waard?

Heb je toch het gevoel dat er meer nodig is om je woning aan een mooie prijs te kunnen verkopen? Dat kan, maar denk er eerst goed over na voordat je de sprong waagt. Weeg alle voor- en nadelen af en bekijk of de kost van de renovatie overeenkomt met de meeropbrengst bij een verkoop.

Hou ook de lokale woningmarkt in het achterhoofd voordat je renovaties gaat uitvoeren. Je woning stijgt dan wel in waarde na een renovatie, maar als je woning te duur is in vergelijking met gelijkaardige woningen in de buurt zal je uiteindelijk toch onder de vooropgestelde prijs moeten verkopen.

Je huis renoveren voor verkoop?

Twijfel je nog of het een slim idee is om je huis te renoveren voor verkoop? Heb je de tijd en het geld niet voor dure renovaties? Verkoop je huis dan snel en eenvoudig aan Vlaams Verhuurkantoor. Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er huurders aanwezig zijn. Bovendien garanderen we een snelle afhandeling en storten we direct een voorschot op je rekening.

Wil je liever nog wat meer informatie over dit onderwerp? Ook dan kan je op onze hulp rekenen. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven