BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Wat is de appartementswet nu juist?

Ben jij de trotse eigenaar van een appartement? Dan ben je naast eigenaar van je eigen appartement ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen. Ongeacht of je nu zelf in je appartement woont of het verder verhuurt. Om het leven binnen een appartementsgebouw leefbaar te houden is de appartementswet in het leven geroepen.

Wanneer val je onder de appartementswet?

Je valt onder de appartementswet als het gebouw twee of meer verschillende eigenaars heeft. Bovendien moet er ook sprake zijn van private delen en gemeenschappelijke ruimtes. De private delen (je woonkamer, keuken, badkamer,…) behoren exclusief toe aan de respectievelijke eigenaars.

Verder heb je de gemeenschappelijke ruimtes. Denk aan de lift, de traphal, de gang,… Koop je een appartement, dan word je tegelijk ook een stukje mede-eigenaar van deze gemeenschappelijke delen. De kans is dus groot dat ook jij onder de appartementswet valt.

appartementswet

Wat houdt het juist in?

Ben je niet tevreden met hoe de hal erbij ligt? Vind je de lift in het gebouw verouderd en gevaarlijk? Of vind je dat de trappen wel een likje verf kunnen gebruiken? Net voor dergelijke situaties, of wanneer er onenigheid ontstaat tussen de verschillende eigenaars, is de appartementswet in het leven geroepen. Dankzij deze wet kan je samen met je mede-eigenaars een georganiseerde en democratische beslissing nemen. Let wel op: je kan enkel effectief iets veranderen als drie vierde of vier vijfde van de eigenaars akkoord zijn.

Meer weten over de appartementswet?

Wil je graag nog meer informatie over de appartementswet? Dan kan je rekenen op de hulp van Vlaams Verhuurkantoor. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden.

Of kom je helemaal niet overeen met de andere eigenaars in je gebouw en wil je je appartement liefst zo snel mogelijk verkopen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kopen jouw appartement voor een eerlijke prijs en garanderen een snelle en correcte afhandeling. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven