BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

EPC attest: dit verandert er in 2022

Denk je eraan om binnenkort je woning te verkopen? Dan zal je moeten beschikken over een EPC attest. Maar let wel op: enkel recente EPC attesten zijn nog geldig bij de verkoop van een woning. Of met andere woorden, EPC’s die opgesteld zijn na 1 januari 2019.

Wat is een EPC attest?

EPC staat voor energieprestatiecertificaat. Dit certificaat toont aan hoe energiezuinig een woning of appartement is met een label. Hoe lager de EPC-score, hoe energiezuiniger je huis is. Voor één keer betekent een lage score dus een beter resultaat! Deze score is afhankelijk van het volume van de woning, de vloeroppervlakte, het soort verwarming en de isolatie. Het EPC-certificaat is in principe tien jaar geldig.

Ontdek hier welke attesten je naast het EPC attest nog nodig hebt als je je huis wil verkopen.

EPC attest

Wat verandert er in 2022?

In 2019 werd het attest in een nieuw jasje gestoken. Er werd een letterlabel toegevoegd (van A+ tot F) en ook de inhoud werd grondig opgefrist. Het doel van deze metamorfose? Voor iedere woning een duidelijk advies op maat formuleren om zo nog meer te sensibiliseren, te informeren en aan te zetten tot een grondige energetische renovatie. Dit deed het oude EPC attest niet voldoende.

Maar wat verandert er nu concreet in 2022? Doordat het attest in 2019 in een nieuw jasje werd gestoken, zijn oude EPC attesten (attesten die zijn opgemaakt voor 1 januari 2019) niet meer geldig. Beschik je nog over een oud EPC? Dan zal je voordat je je woning verkoopt een nieuw attest moeten laten opmaken.

Wij brengen het EPC voor jou in orde

Hou je je liever niet bezig met de administratieve rompslomp wanneer je je huis zelf verkoopt? Verkoop je huis dan aan Vlaams Verhuurkantoor. Wij brengen het EPC attest en alle andere nodige documenten voor jou in orde. Sterker nog: wij nemen alle administratieve kosten voor onze rekening!

Wil je graag nog meer weten over dit onderwerp? Ook dan kan je rekenen op onze hulp. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden. Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven