BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Van plan om je huis te verkopen? Dat kan vandaag de dag op heel wat verschillende manieren. Je kan je huis zelf verkopen, de hulp van een makelaar of een notaris inschakelen, of je woning online verkopen. Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

Optie 1: Beroep doen op een vastgoedmakelaar of notaris

Geen zin in al het gedoe dat bij een verkoop komen kijken? Dan kan je ervoor kiezen om de verkoop van je huis of appartement toe te vertrouwen aan een makelaar of een notaris. Zij helpen je om een correcte verkoopprijs te bepalen en ontzorgen je van alle rompslomp. Een nadeel: de erelonen van een makelaar variëren per regio tussen de 2% en 5% (excl. btw) van de verkoopprijs. 

In deze blog gaan we wat dieper in op hoe de verkoop via een notaris juist verloopt.

Optie 2: Je huis op eigen houtje verkopen

Neem je liever het heft in eigen handen? Verkoop je huis dan gewoon zelf. Als je de verkoop zelf regelt, bepaal jij wie er wanneer over de vloer komt. Geen oneindige bezoeken meer van potentiële kopers dus. Naast tijd bespaar je ook heel wat geld: je moet geen duizenden euro’s makelaarskosten betalen en de winst van de verkoop behoud je volledig zelf.

Wil je snel en zorgeloos je huis verkopen, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Deze handige tips helpen je op weg.

huis verkopen

Optie 3: Openbare verkoop

Een derde mogelijkheid is om je woning via een openbare verkoop te verkopen. Bij een openbare verkoop vindt er eerst een bezichtigingsronde plaats. Vervolgens organiseert de notaris een zitdag waarop alle geïnteresseerden de kans krijgen om een bod uit te brengen. De woning wordt toegekend aan diegene met het hoogste bod.

Het voordeel van een openbare verkoop is dat met veel geïnteresseerden de verkoopprijs ruim boven de marktwaarde kan liggen. Maar je bent uiteraard nooit zeker of er veel potentiële kopers gaan opdagen op de zitdag. Bovendien vinden openbare verkopen steeds minder plaats.

Optie 4: Online verkopen via Biddit

Online verkopen daarentegen zijn wel aan een steile opmars bezig. Meer en meer mensen verkopen hun woning via Biddit, een onlineplatform voor openbare verkopen. Je kan manueel je bod uitbrengen of automatisch bieden tot een maximumbedrag dat je vooraf bepaald hebt en alleen jij kent. Daarnaast hoeft het bod niet het bedrag te zijn dat door de verkoper is bepaald.

Alles gebeurt onder het toeziend oog van een notaris. Let wel op: als je woning niet verkocht wordt binnen de voorop vastgestelde termijn moet jij de kosten betalen voor een nieuwe advertentie of ervoor kiezen om je huis toch op een andere manier te verkopen.

Optie 5: Je huis verkopen? Schakel de hulp van Vlaams Verhuurkantoor in!

Heb je geen zin in de administratieve rondslomp wanneer je je huis zelf verkoopt? Betaal je je liever niet blauw aan notaris- of makelaarskosten en is een online verkoop ook niet jouw ding? Schakel dan de hulp in van Vlaams Verhuurkantoor! Wij kopen jouw woning voor een eerlijke prijs en garanderen een snelle en correcte afhandeling. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op!

Wil je graag nog meer informatie over de verschillende mogelijkheden om je huis te verkopen? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Wij komen graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven