BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

5 tips om snel je huis te verkopen

Wil je snel en zorgeloos je huis verkopen, maar weet je niet hoe je eraan begint? Met deze vijf handige tips helpen we je op weg. Zo kan je meteen aan je nieuwe avontuur beginnen!

1. Bepaal de waarde van je huis

Een eerste belangrijke stap is de waarde van je huis bepalen. Wanneer je je huis op eigen houtje verkoopt, kan je best verschillende immo-websites afschuimen om je woning te vergelijken met gelijkaardige woningen in de buurt. Hou daarbij zeker de koper in het achterhoofd: de juiste prijs is de prijs die iemand bereid is om voor jouw huis te betalen.  Dit helpt je om een realistische prijs te bepalen.

Geen kaas gegeten van waardebepalingen? Schakel dan het Vlaams Verhuurkantoor in. Wij schatten gratis je huis. Zien we potentieel in jouw woning dan doen we meteen een bod!

2. Kuisen is de boodschap!

Het is bewezen dat de koper binnen de 90 seconden beslist of hij geïnteresseerd is in je huis of niet. Een eerste indruk is heel belangrijk dus steek de handen uit de mouwen, zet wat leuke muziek op en maak je huis verkoopklaar!

snel huis verkopen

3. Maak mooie foto’s

What’s up next? Haal de fotograaf in jezelf naar boven en maak enkele mooie foto’s, zo zet je jouw huis extra in de verf. Creëer ruimte en zorg voor voldoende lichtinval. Je neemt je foto’s dus best op een zonnige dag. Trek zeker ook je gordijnen open en steek wat lampen of kaarsen aan. Kortom, maak van je huis a happy place!

4. Bereid je voor op bezichtigingen

Een goede voorbereiding is essentieel om je huis snel te verkopen. Ruim op voorhand goed op en leg waardevolle en persoonlijke bezittingen weg. Stop je familiefoto’s en andere persoonlijke accessoires even in de kast. Dit maakt het voor de koper gemakkelijker om zichzelf daar te zien wonen. Verlucht je woning ook voldoende zodat je geen last hebt van muffe geuren.

Maak van je huis een echte trekpleister en plan de verschillende bezoeken na elkaar. Zo lijkt je huis the place to be. Plan de bezoekmomenten daarnaast zorgvuldig, idealiter wanneer de lichtinval in je huis optimaal is.

5. Vergeet de verplichte attesten niet

And don’t forget: als je je huis verkoopt moet je bepaalde attesten in orde brengen. Een keuringsattest voor de elektriciteit is hier slechts één van. Welke attesten je nog nodig hebt, lees je in onze vorige blog.

Meer info over snel je huis verkopen?

Wil je snel je huis verkopen? Schakel dan het Vlaams Verhuurkantoor in! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven