BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

De koper annuleert de koop van een huis, mag dat zomaar?

Het verkopen van een woning is een spannende maar ook complexe onderneming waarbij zowel de koper als de verkoper belangrijke rechten en plichten hebben. Maar wat gebeurt er als de koper besluit om de koop van het huis te annuleren? Mag dat dan zomaar? Dit is een vraag die veel mensen bezighoudt en waarop wij een zo helder antwoord proberen te geven.

Wat zegt de wet?

In principe is een verkoopovereenkomst bindend zodra beide partijen het eens zijn over de belangrijkste elementen: het object (de woning) en de prijs. Zodra deze overeenkomst is gesloten, kunnen beide partijen niet zomaar terug. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel.

Redenen voor annulatie

De koper kan de verkoop annuleren als er bepaalde opschortende voorwaarden in het contract zijn opgenomen die niet vervuld zijn. Een veel gebruikte opschortende voorwaarde is het verkrijgen van een hypothecaire lening. Als de koper geen lening kan krijgen, is hij niet langer gebonden door het bod. Een andere reden kan zijn dat er juridische problemen zijn met de titel van de eigendom die niet opgelost kunnen worden binnen een redelijke termijn.

huis verkopen met hypotheek

Eventuele schadevergoeding

Als de koper onrechtmatig de koop annuleert, kan de verkoper recht hebben op een mogelijke schadevergoeding. Maar dit hangt af van wat er in het koopcontract is afgesproken en de specifieke omstandigheden van de annulatie.

Ons advies aan jou

Overweeg je de verkoop van je huis, maar wil je liever geen gedoe bij de verkoop? Vlaams Verhuurkantoor biedt een zorgeloze oplossing. Wij kopen direct, zonder tussenkomst van makelaars, jouw huis en bieden een eerlijke prijs. Verder is er geen hypothecair krediet nodig, waardoor je altijd zeker bent van de verkoop. Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven