BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis met erfpacht verkopen, hoe werkt dat?

Het verkopen van een huis is een belangrijke mijlpaal, maar wat als je huis op erfpachtgrond staat? Deze unieke situatie kan vragen oproepen over de beste aanpak en hoe je best potentiële kopers aantrekt. In deze blog geven we je advies hoe je jouw huis met erfpacht succesvol kan verkopen.

Wat is erfpacht precies?

Erfpacht is het recht om een stuk grond te gebruiken waarop jouw woning staat, terwijl de grond eigendom blijft van iemand anders. Het verkopen van een huis op erfpachtgrond is in de meeste gevallen moeilijker in vergelijking met de verkoop van een vrije woning.

Voorbereiding is key

Voordat je jouw huis met erfpacht te koop zet, is het belangrijk om alle documentatie rond de erfpacht in kaart te hebben. Denk aan de erfpachtvoorwaarden, de looptijd, en eventuele afkoopmogelijkheden. Potentiële kopers zullen hier naar vragen. Bij het bepalen van de vraagprijs dien je ook rekening te houden met de erfpacht. Dit kan de waarde van je woning beïnvloeden. Een realistische prijsstelling is daarom cruciaal. 

Ga voor heldere en transparante communicatie

Wees transparant over de erfpachtvoorwaarden bij het adverteren van je woning. Duidelijke informatie helpt bij het aantrekken van serieuze kopers en voorkomt verrassingen tijdens het verkoopproces. Verder is het verkoopproces vergelijkbaar met dat van een vrije eigendom. Echter, de unieke aspecten van de erfpacht moeten goed worden gecommuniceerd en overwogen in elke stap van het proces.

Ons advies aan jou

Overweeg je de verkoop van je huis met erfpacht, maar wil je liever geen gedoe bij de verkoop van de woning? Vlaams Verhuurkantoor biedt een zorgeloze oplossing. Wij kopen direct, zonder tussenkomst van makelaars, jouw huis en bieden een eerlijke prijs. Zo heb jij geen zorgen over de erfpachtvoorwaarden of langdurige verkoopprocessen. Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven