BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Er zijn verborgen gebreken na de aankoop van een woning, wat nu?

Stel je voor, je hebt net je droomwoning gekocht, maar dan bots je op verborgen gebreken. Geen paniek, je bent niet de eerste en zeker niet de laatste. In deze blog lees je hoe je best met deze situatie omgaat.

Wat zijn verborgen gebreken en wat kan je ertegen doen?

Verborgen gebreken zijn problemen die niet zichtbaar waren tijdens de aankoop, maar wel de kwaliteit en het comfort van je woning beïnvloeden. Denk aan lekkages of problemen met elektriciteitsvoorzieningen die je pas na de aankoop ontdekt. Je kan dan uiteraard onmiddellijk juridische stappen ondernemen, maar ons advies is om altijd eerst te proberen het probleem op te lossen door in gesprek te gaan met de verkoper. Vaak is deze wel bereid om tot een oplossing te komen, vooral als de gebreken niet gekend waren. Hou deze communicatie zeker altijd schriftelijk bij, zodat je een duidelijk overzicht hebt van wat er besproken is.

Wat als dat niet het gewenste resultaat geeft?

Wanneer een gesprek met de verkoper niet vlot, is het hoog tijd om juridische stappen te overwegen. In België wordt de koper beschermd door de wet. Dit betekent dat de verkoper aansprakelijk gesteld kan worden wanneer deze gebreken bewust zijn verzwegen. De notaris kan je adviseren over de garanties die je hebt bij de aankoop van een woning. Het is echter wel cruciaal om een grondig onderzoek uit te voeren en alle bevindingen te documenteren. Schakel daarvoor een expert in, zoals een bouwkundige, om de omvang van de gebreken vast te stellen. Bewaar alle rapporten en communicatie zorgvuldig, aangezien deze kunnen dienen als bewijsmateriaal. 

Heb jij een huis met verborgen gebreken en wil je dit verkopen?

Zoals je hierboven al kan lezen loont het niet om een woning te verkopen met verborgen gebreken. De koper kan je hiervoor aansprakelijk stellen en de kosten eventueel op jou verhalen. Dus wanneer jij als verkoper je woning op de markt wil aanbieden, zorg dan dat je transparant bent over de staat van je huis. Je kan ook altijd bij ons aankloppen! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er verborgen gebreken zijn. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op jouw rekening. Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven