BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis renoveren of verkopen?

Stel: je woning is niet meer conform de huidige wetgeving. Het energieverbruik ligt te hoog, de ramen moeten vervangen worden, het dak is niet goed geïsoleerd en van duurzaam wonen is er al helemaal geen sprake. Wat doe je dan? Ga je je huis renoveren of verkopen? Wij maken de afweging voor jou!

Optie één: je huis renoveren

Door je woning te renoveren stijgt deze in waarde. Dit is zeer voordelig, zeker als je van plan bent om de woning later te verkopen. Maar let wel op, renoveren kan veel geld kosten. Je kan de kosten drukken door zelf de handen uit de mouwen te steken. Ben je zelf geen Handige Harry? Dan zullen de kosten snel hoog oplopen.  

Voordat je beslist om te renoveren geven we je één goede raad: wees eerlijk met jezelf. Moet je te veel kosten maken om je huis iets of wat in orde te krijgen? Dan is het de investering niet waard.

Optie twee: je huis verkopen

Lijkt renovatie je geen goed idee, dan kan je je huis nog altijd verkopen. Ook dan kom je voor een keuze te staan: ga je je huis zelf verkopen of ga je beroep doen op een makelaar? Voordat je je huis effectief zelf kan verkopen, moet je eerst bepaalde attesten in orde brengen. Welke attesten dit zijn, lees je in onze vorige blog.

Optie drie: verkoop je huis aan Vlaams Verhuurkantoor

Heb je de tijd of het geld niet om je woning te renoveren? En zie je het niet zitten om je huis zelf te verkopen? Schakel dan de hulp van Vlaams Verhuurkantoor in! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog veel werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Ben je alvast benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel jouw gratis waardebepaling aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven