BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huurder betaalt niet: zo pak je het probleem aan

Het is de nachtmerrie van iedere eigenaar: een huurder die niet betaalt. Kan je je huurder hiervoor aan de deur zetten? En welke stappen moet je daarvoor ondernemen? Op deze vragen geven we je graag een antwoord.

De zachte hand

Heeft je huurder na een maand de huur nog niet betaald? Probeer dan eerst op een vriendelijke manier aan de huurder te vragen waarom hij niet betaalt, misschien is er wel sprake van een misverstand. Zit hij even krap bij kas? Dan kan je samen met hem een afbetalingsplan uitwerken. Gaat je huurder daar niet op in, dan kan je hem een aangetekende brief sturen met een aanmaning. Hierin moet je duidelijk het verschuldigde bedrag vermelden en de datum waarop je de betaling uiterlijk verwacht. 

huurder betaalt niet

Dan pas naar de vrederechter

Krijg je na de aanmaning nog steeds geen gehoor, stap dan naar de vrederechter om een verzoeningsprocedure op te starten. Deze procedure is gratis en je hebt er geen advocaat voor nodig. Dit is voor de huurder de laatste kans om een rechtzaak te voorkomen.

Is de verzoeningsprocedure niet gelukt? Dan is een rechtzaak je laatste optie als je je huurder aan de deur wilt zetten. Bereid je voor op een langdurige rechtzaak die heel wat geld zal kosten.

Verkoop je huis aan Vlaams Verhuurkantoor als je huurder niet betaalt

Geen zin om uren te spenderen aan gerechtelijke procedures omdat je huurder niet betaalt? Verkoop dan je huis aan Vlaams Verhuurkantoor! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn of wanneer er nog veel werk aan is. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven