BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Nieuw huis kopen maar je huidige woning nog niet verkocht?

Je hebt eindelijk de woning van je dromen gevonden. Je wil dat huis of appartement liefst meteen kopen zodat het niet voor je neus wordt weggekaapt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, een nieuw huis kopen wanneer je huidige woning nog niet verkocht is?

Ga een overbruggingskrediet aan bij de bank

Als je een nieuwe woning wil kopen heb je vaak de verkoopopbrengst van je huidige woning nodig om het nieuwe huis te betalen. Heb je je huidige woning nog niet verkocht dan kan je een overbruggingskrediet aangaan bij de bank. De bank leent je dan gedurende een beperkte periode geld om je nieuwe woning aan te kopen, in afwachting van de verkoop van je huidige woning. Eens je huidige woning verkocht is betaal je met de opbrengst van de verkoop het overbruggingskrediet terug.

nieuw huis kopen

De voor- en nadelen

Het voordeel van een overbruggingskrediet is dat je meteen kan toehappen als je de woning van je dromen ziet. Bovendien moet je je huidige woning niet halsoverkop verkopen, maar kan je wachten tot je een goed bod krijgt.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan een overbruggingskrediet. Je hebt geen enkele garantie dat je huidige woning verkocht geraakt binnen de termijn van het overbruggingskrediet. Hierdoor stijgt de rente van dit krediet aanzienlijk, met als risico dat je je huidige woning of appartement uiteindelijk aan een te lage prijs moet verkopen.

Wil je een nieuw huis kopen? Verkoop je huidige woning aan
Vlaams Verhuurkantoor

Droom je ervan om een nieuw huis te kopen, maar wil je het risico niet lopen dat je met je huidige woning blijft zitten? Schakel dan de hulp van Vlaams Verhuurkantoor in! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog veel werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven