BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Een verwaarloosd huis verkopen, kan dat? 

Heb je een verwaarloosde woning geërfd of heb je een tweede huis en hier al een tijdje niet naar omgekeken? Dan is de verkoop ervan niet altijd even eenvoudig. Misschien denk je eraan om eerst enkele renovaties te doen, maar is dit wel een verstandige keuze?

Is renoveren de moeite waard?

Voor je start met een verbouwing of renovatie zal je moeten in kaart brengen wat haalbaar is. Wat dient er precies te veranderen aan het huis? Welke energiebesparende maatregelen zijn nog nodig om aan het juiste EPC-label te voldoen? Wat is er technisch mogelijk? Zijn er plannen van de huidige woning en het perceel? En heb je voldoende budget? 

Wanneer je te weinig budget hebt, is het ook niet altijd eenvoudig om in aanmerking te komen voor een bijkomende lening. Ook hangen hier extra kosten aan vast die een eventuele renovatie snel duurder maken. Weeg dus alle voor- en nadelen goed af en bekijk of de kost van de renovatie overeenkomt met de meeropbrengst bij een verkoop.

Toch maar kiezen voor een opknapbeurt?

Afhankelijk van de staat van de woning kan je er ook voor kiezen om het huis niet volledig te renoveren, maar een goede opknapbeurt te geven. Door de muren opnieuw te verven of te behangen zal je woning er al een stuk minder verwaarloosd uitzien. Pak ook kleine mankementen aan zoals een piepende deur, een plint die loszit, een gebarsten tegel of een scheur in de muur. 

Een verwaarloosd huis verkopen aan Vlaams Verhuurkantoor

Gelukkig kan je een verwaarloosd huis verkopen aan Vlaams Verhuurkantoor. Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, zonder gedoe. Door huizen aan te kopen en deze te renoveren, willen wij meer huurwoningen op de markt brengen voor de vele mensen die geen eigen woonst (meer) kunnen kopen. Zo hoef jij niet te investeren in een dure renovatie van de woning. Meer weten? Neem dan snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven