BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis verkopen na overlijden ouders

Het verwerken van een overlijden van een ouder is een zwaar emotioneel proces voor de kinderen en naaste familie. Ondanks het verdriet zijn er tal van zaken die geregeld moeten worden. Zo kan het zijn dat de ouders een woning nalaten en dat meerdere erfgenamen samen moeten beslissen wat met het huis dient te gebeuren. Wanneer je dan kiest voor verkoop van het huis na het overlijden van ouders, hoe ga je dan best te werk?

Woning verkopen of verhuren? 

Meestal is de verkoop van het huis van overleden ouders financieel de beste keuze, maar soms zijn er andere mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om zelf in de woning te gaan wonen. Een andere mogelijkheid is om de woning te verhuren. Op deze manier kan je de kosten terugverdienen en zelfs een maandelijks inkomen opbouwen. Het is ook een goede oplossing om leegstand van het huis te vermijden en geeft extra bedenktijd om te beslissen over de toekomst van het huis.

huis verkopen na overlijden ouders

Wanneer verkoop je best een huis na overlijden?

Na het overlijden krijg je vier maanden de tijd om aangifte van nalatenschap te doen bij de Vlaamse Belastingdienst. Alle eigendommen van de overledene moeten vermeld worden. Let erop dat de waarde van de woning invloed heeft op de erfbelasting. Het is dus belangrijk dat je de woning correct laat schatten. Een te hoge schatting kan betekenen dat je meer erfbelasting zal moeten betalen. Met een te lage schatting loop je dan weer het risico op extra belastingen én een boete.

Tot twee jaar na de aangifte van de erfenis heeft de fiscus tijd om extra belastingen te innen. Het kan dus slim zijn om de verkoop even uit te stellen. Zo kan je de woning aan een aanzienlijk hogere prijs zonder bijkomende kosten verkopen. Jammer genoeg is de erfbelasting vaak zo hoog dat men niet anders kan dan het huis meteen te verkopen.

Wil je graag snel het huis verkopen na het overlijden van je ouders?

Wil je het liefst zo snel mogelijk je huis verkopen na het overlijden van je ouders? Dan verkoop je je woning best snel en gemakkelijk aan Vlaams Verhuurkantoor. Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, garanderen bovendien een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven