BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Hoe kan je een leegstaand huis best verkopen?

Scheiden, twee huizen, een overlijden, een woning die verhuurd is geweest. Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor een ooit geliefd, bewoond huis leeg komt te staan. Maar wat is de meest verstandige keuze als je beslist om dit leegstaand huis te verkopen? Het huis inrichten met tijdelijke meubels of toch leeg verkopen?

Het huis inrichten…

Een huis verkopen gaat meestal eenvoudiger wanneer het huis bewoond, proper en goed onderhouden is. Hierdoor krijgen potentiële kopers een bepaalde sfeer van het bewoonde huis mee. Ook levert dit een beeld op van hoe men de ruimte kan indelen wanneer men het koopt. Verder kan je met decoratie ook kleine oneffenheden verbergen. Denk hierbij aan een schilderij dat een gat in de muur verbergt. Nadeel is uiteraard wel dat je tijd en geld zal moeten investeren om het huis (tijdelijk) in te richten. Zeker als je een huis snel wil verkopen is dit niet altijd evident.

Leegstaand huis verkopen

…of toch leeg verkopen?

Het grote voordeel aan het verkopen van een leeg huis is dat de ruimtes goed zichtbaar zijn. Dit brengt wel met zich mee dat je alles tot in de puntjes af zal moeten werken. Als het huis volledig leeg staat vallen zelfs de kleinste mankementen op. Iedere losse plint of vlek op de vloer zal men zien. Het is ook moeilijk je thuis te voelen als potentiële koper. Het grote nadeel is dan ook dat je al snel een bod krijgt dat ver onder de verwachte koopprijs ligt.

Conclusie?

Een leegstaand huis verkopen heeft zijn nadelen, maar het huis tijdelijk inrichten vraagt dan weer een investering van zowel tijd als geld. Gelukkig is er nog een derde optie: je leegstaand huis verkopen aan Vlaams verhuurkantoor. Wij kopen jouw leegstaand huis voor een eerlijke prijs, zonder gedoe. Ook wanneer er nog werk aan is. Meer weten over onze aanpak? Neem dan snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven