BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Waar moet je op letten bij een verkoop onder gesloten omslag?

Als verkoper wil je de beste prijs voor je woning. Een verkoop onder gesloten omslag kan daarbij een strategische keuze zijn. Hierbij worden biedingen anoniem en zonder kennis van elkaar uitgebracht. Deze methode vraagt echter om een goede voorbereiding en inzicht in het proces. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Strategie en voorbereiding

Wanneer je de juiste voorwaarden en strategie hanteert kan het zijn dat je als verkoper via een verkoop onder gesloten omslag een hogere verkoopprijs realiseert. In de huidige markt is dat echter zeker niet gegarandeerd! Het succes van deze methode ligt over het algemeen in de voorbereiding en in een realistische benadering van wat een “goed bod” inhoudt. Een goede kennis van de marktwaarde is essentieel om een realistisch bod te accepteren. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent over de waarde van je woning en stel duidelijke voorwaarden op voor de biedingen. Transparantie en eerlijkheid zijn cruciaal om vertrouwen te winnen bij potentiële kopers. 

Juridische aandachtspunten

Daarnaast zijn er uiteraard ook juridische implicaties. Laat je dus zeker bijstaan door een expert om ervoor te zorgen dat alles volgens de regels verloopt. Dit voorkomt problemen (achteraf) en zorgt voor een vlotte afhandeling van de verkoop.

Ons advies aan jou

Een verkoop onder gesloten omslag kan een effectieve manier zijn om je woning te verkopen en mogelijk een hogere prijs te behalen, maar in een tijd waarin potentiële kopers voorzichtiger zijn met hun biedingen is het zeker niet gegarandeerd. Daarom biedt Vlaams Verhuurkantoor een aantrekkelijk alternatief: verkoop je woning direct aan ons tegen een eerlijke prijs, zonder het gedoe van het verkoopproces. Zo kan je snel en zorgeloos je woning verkopen. Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven