BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Je woning eerst kopen en dan verkopen of andersom?

De volgorde waarin je je woning koopt en verkoopt, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor je financiële situatie en gemoedsrust. In deze blog overlopen we enkele overwegingen die je kunnen helpen bij deze beslissing.

Eerst kopen, dan verkopen

Als je eerst een nieuwe woning koopt voordat je je huidige verkoopt, heb je de zekerheid dat je een nieuwe plek hebt om naartoe te verhuizen. Dit kan vooral geruststellend zijn als de huizenmarkt competitief is en je bang bent dat je geen geschikt nieuw huis zal vinden. Het nadeel hiervan is echter dat je mogelijk met dubbele hypotheeklasten komt te zitten als je huidige woning niet snel verkoopt. Om dit risico te beperken, kan je overwegen om een overbruggingskrediet aan te vragen, maar dit brengt ook extra kosten met zich mee.

Eerst verkopen, dan kopen

Aan de andere kant biedt het eerst verkopen van je woning financiële zekerheid. Je weet precies hoeveel je uit de verkoop haalt, wat je helpt bij het budgetteren voor je nieuwe huis. Bovendien vermijd je dubbele hypotheekbetalingen. Echter, de keerzijde is dat je mogelijk tijdelijk zonder woning komt te zitten als je geen nieuw huis hebt gevonden tegen de tijd dat je je huidige woning moet verlaten. Een oplossing hiervoor kan zijn om een huurwoning te overwegen voor de tussenliggende periode, hoewel dit ook extra kosten en ongemakken met zich meebrengt.

Marktcondities en timing

De beslissing kan ook afhangen van de huidige marktomstandigheden. In een verkopersmarkt, waar huizen snel verkopen, kan je wellicht gerust eerst kopen omdat je verwacht dat je oude huis snel verkoopt. In een kopersmarkt, waar huizen langer te koop staan, is het veiliger om eerst te verkopen.

Persoonlijke situatie

Ten slotte spelen je persoonlijke omstandigheden een grote rol. Heb je kinderen die je niet wil verhuizen tijdens het schooljaar? Heb je een flexibele werkplek die het toelaat om tijdelijk elders te wonen? Deze factoren kunnen je beslissing beïnvloeden.

Vlaams Verhuurkantoor biedt echter een aantrekkelijk alternatief: verkoop je woning direct aan ons tegen een eerlijke prijs, zonder het gedoe van het verkoopproces. Zo kan je snel en zorgeloos je woning verkopen op het moment dat je een nieuwe woning op het oog hebt. Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven