BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huurders uit huis zetten, kan dit zomaar?

Het uit huis zetten van huurders is een onderwerp dat in België vaak ter discussie staat. Maar kan dit zomaar? Er gelden strikte regels en procedures voor het beëindigen van huurcontracten, waardoor je niet zomaar willekeurig huurders uit jouw woning kan zetten. Er moeten geldige redenen zijn en specifieke stappen gevolgd worden om het proces juridisch correct te laten verlopen.

Huurovereenkomst beëindigen

Er zijn diverse rechtmatige redenen om een huurovereenkomst te beëindigen, zoals wanbetaling, schade aan de eigendom, illegaal gebruik van het pand of overlast voor andere huurders of buren. Voordat een huurder uit huis kan worden gezet, zal je een gerechtelijke procedure moeten volgen. Dit omvat het indienen van een verzoekschrift bij de vrederechter, waarbij de huurder de kans krijgt zich te verdedigen.

De vrederechter onderzoekt de zaak zorgvuldig en velt een eerlijk en rechtvaardig oordeel voor beide partijen. Als de vrederechter de opzegging rechtvaardig acht, krijgt de huurder een redelijke termijn om het pand te verlaten en kan hij in beroep gaan tegen de beslissing. Wanneer dit niet het geval is, is een rechtszaak je laatste optie als je je huurder aan de deur wil zetten. Bereid je dan wel voor op een langdurige procedure die heel wat geld zal kosten.

Verkoop je huis aan Vlaams Verhuurkantoor

Zoals we hierboven beschreven hebben, kan het uit huis zetten van huurders dan ook niet zomaar en vereist een geldige reden en een gerechtelijke goedkeuring. Heb je echter geen zin om uren en hoge kosten te spenderen aan gerechtelijke procedures? Verkoop dan je huis aan Vlaams Verhuurkantoor! Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn of wanneer er nog veel werk aan is. Wij garanderen een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven