BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Ik wil mijn huis verkopen binnen 3 jaar na aankoop, kan dat?

Ben je van plan om je huis te verkopen binnen 3 jaar na de aankoop, maar weet je niet of dat wel mogelijk is? Simpelweg: ja, dat is mogelijk. In Vlaanderen geldt er geen minimumtermijn voordat je een woning mag verkopen. Echter, er zijn enkele financiële aspecten die je in acht moet nemen.

Meerwaardebelasting op je woning

Bij het verkopen van je woning binnen 3 jaar na aankoop, is een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden de meerwaardebelasting. Dit is een belasting die je moet betalen als je winst maakt bij de verkoop van je huis binnen 5 jaar na aankoop. Het wordt berekend op basis van de winst die je maakt bij de verkoop. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Als de woning gedurende de gehele bezitsperiode je eigen gezinswoning was, hoef je geen meerwaardebelasting te betalen.

Mogelijke financiële gevolgen

Naast de meerwaardebelasting zijn er nog andere financiële gevolgen verbonden aan het verkopen van een huis binnen 3 jaar na aankoop. Daaronder vallen de kosten voor het vroegtijdig stopzetten van je hypothecaire lening, wat een aanzienlijke kost kan zijn. Banken rekenen vaak een zogenaamde ‘wederbeleggingsvergoeding’ aan, dit is een soort boete voor het vroegtijdig terugbetalen van je lening. Ook moet je rekening houden met de kosten voor de notaris en de makelaar.

Verkoop je huis aan Vlaams Verhuurkantoor

Als je je huis toch snel wilt verkopen, dan is het Vlaams Verhuurkantoor een betrouwbare partner. Wij kopen huizen rechtstreeks op, wat betekent dat je niet te maken krijgt met onvoorspelbare verkoopprocessen of last-minute afzeggingen. Bovendien kunnen we een gratis waardebepaling van je woning doen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je huis waard is op de huidige markt. Vul dus snel hieronder het formulier in en vraag een gratis waardebepaling aan van jouw huis.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven