BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Een appartement renoveren en verkopen, is dat interessant?

Sta je op het punt om je appartement te verkopen en zit je met de twijfel of een renovatie al dan niet noodzakelijk is? Met andere woorden, is een appartement renoveren en verkopen nog interessant? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Renoveren of opfrissen?

De kosten voor een renovatie kunnen hoog oplopen. Maar is deze investering wel nodig om je woning vlot te verkopen? Een frisse lik verf of nieuw behang kan al wonderen doen en de hele uitstraling van je appartement verbeteren. Hou daarbij ook rekening met kleine mankementen zoals een krakende deur, een losse plint, een beschadigde tegel of een scheur in de muur.

Overweeg je toch een grondigere aanpak? Besteed dan zeker voldoende aandacht aan de ramen en deuren. Deze zijn cruciaal voor de uitstraling van je woning en hebben een grote impact op de EPC-waarde, iets waar potentiële kopers de dag van vandaag veel belang aan hechten. Verlies bij een renovatie het financiële plaatje niet uit het oog. Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Het zou zonde zijn om de renovatie halverwege te moeten stopzetten omdat er geen budget meer is.

Appartement renoveren en verkopen

Lokale woningmarkt

Hou ten slotte ook zeker de lokale woningmarkt in het oog. Een renovatie kan de waarde van je appartement opkrikken, maar als je te hoog mikt in vergelijking met soortgelijke appartementen in de buurt, riskeer je uiteindelijk je vraagprijs te moeten bijstellen. Weeg daarom alle voor- en nadelen af en bekijk of de kost van de renovatie overeenkomt met de meeropbrengst bij een verkoop.

Appartement renoveren en verkopen?

Heb je geen zin in de rompslomp van renovaties? Geen tijd en middelen om te investeren in een opfrisbeurt? Dan biedt Vlaams Verhuurkantoor de perfecte oplossing. Wij kopen jouw appartement tegen een faire prijs, ook als er nog klusjes wachten of er nog huurders aanwezig zijn. Wij staan garant voor een snelle afhandeling en een voorschot wordt onmiddellijk gestort. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een win-win situatie!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven