BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Huis verkopen aan een opkoper, verstandig of niet?

Het verkopen van een woning is een belangrijke beslissing met financiële en emotionele gevolgen. Tegenwoordig kiezen steeds meer huiseigenaren er dan ook voor om hun woning aan een opkoper te verkopen. Maar is dit wel een verstandige keuze? Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van het verkopen van een huis aan een opkoper, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen.

Voordelen van verkopen aan een opkoper:

 1. Snelheid: Een van de grootste voordelen van het verkopen aan een opkoper is de snelheid. Opkopers hebben vaak al een voorraad kapitaal beschikbaar, waardoor het verkoopproces veel sneller kan verlopen dan bij een traditionele verkoop.
 2. Gemak: Opkopers kopen meestal een woning in de huidige staat, wat betekent dat je niet hoeft te investeren in reparaties of opknapbeurten om het huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.
 3. Zekerheid: Bij het verkopen aan een opkoper heb je direct zekerheid over de verkoop. Er zijn geen kettingverkopen of onzekerheden over het al dan niet verkrijgen van een hypotheek door de koper.

Nadelen van verkopen aan een opkoper:

 1. Prijs: Het grootste nadeel is dat je mogelijk een lagere prijs krijgt dan wanneer je je huis via de traditionele manier verkoopt. Veel opkopers kopen onder de marktwaarde omdat ze rekening houden met mogelijke reparatiekosten en winstmarge. Bij opkopers is er daarnaast vaak minder ruimte voor onderhandeling over de verkoopprijs.
 2. Persoonlijk contact: Het kan zijn dat je bij een opkoper minder persoonlijk contact en begeleiding krijgt dan bij een traditioneel makelaarskantoor.

Verkoop je woning aan Vlaams Verhuurkantoor

Het verkopen van je huis aan een opkoper kan in vele situaties voordelig zijn, vooral als snelheid en gemak voorop staan. Het is echter cruciaal om goed geïnformeerd te zijn voordat je je woning aan een opkoper verkoopt. Bij Vlaams Verhuurkantoor bieden we je in tegenstelling tot sommige opkopers wél de juiste prijs voor je woning en begeleiden we je volledig doorheen de verkoop. Ons doel is om via het aankopen van huizen na renovatie meer huurwoningen op de markt te brengen voor de vele mensen die geen eigen woonst (meer) kunnen kopen. Wij zijn actief in heel Vlaanderen! Wij zorgen ervoor dat je je woning met vertrouwen kan verkopen. Vraag hieronder dus snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

  Scroll naar boven