BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Hoe lang staat een huis gemiddeld te koop?

Heb jij je woning te koop gezet? Dan hoop je natuurlijk dat je woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Maar hoe lang staat een huis gemiddeld te koop? En waarom wordt het ene huis sneller verkocht dan het andere? Wij gingen voor jou op onderzoek.

Huis te koop: hoelang is te lang?

Je hoeft je geen zorgen te maken als je huis na één of twee maanden nog niet verkocht is, dat is compleet normaal. Hopelijk heb je in deze periode wel al enkele geïnteresseerde kopers over de vloer gehad.

Het antwoord op de vraag ‘Hoe lang staat een huis gemiddeld te koop?’ is: drie à vier maanden. Heb je na deze periode nog steeds geen bod ontvangen? Lees dan zeker onderstaande tips.  

Hoe lang staat een huis gemiddeld te koop

Redenen waarom je huis lang te koop staat

Als je huis na enkele maanden nog steeds niet verkocht is zijn er wellicht één of meerdere factoren die potentiële kopers afschrikken. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

 • Je vraagprijs ligt te hoog

Als je woning niet verkocht geraakt, ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan de vraagprijs. Een woning die te duur geprijsd is, trekt geen kopers aan. Laat daarom je woning schatten door een onafhankelijke partij. Zo ben je zeker dat je vraagprijs marktconform is.

 • Je woning is in slechte staat

Ook al zijn potentiële kopers vaak niet vies van wat renovatiewerk, toch kan een woning die zich in een slechte staat bevindt afschrikken. Het is geen geheim dat een opgefriste woning veel sneller verkocht raakt.

 • Je zoekertje spreekt niet aan

Is je zoekertje wel aantrekkelijk genoeg? Heb je je woning uitvoerig beschreven? Zitten er mooie, uitnodigende foto’s bij? Je zoekertje is het uithangbord van je woning. Besteed er dus zeker voldoende aandacht aan. Als je woning na enkele maanden nog steeds niet verkocht is, kijk je best eens met een kritische blik naar je advertentie.

Meer weten over ‘hoe lang staat een huis gemiddeld te koop’?

Wanneer je beslist om je huis zelf of via een makelaar te verkopen is de kans groot dat het een lange lijdensweg wordt. Dat hoeft helemaal het geval niet te zijn. Verkoop je huis snel en gemakkelijk aan Vlaams Verhuurkantoor. Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, garanderen bovendien een snelle afhandeling en storten direct een voorschot op je rekening. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

  Scroll naar boven