BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Kan je nog je huis verkopen zonder dakisolatie?

Het isoleren van je dak is sinds 1 januari 2020 verplicht. Wanneer je dak niet geïsoleerd is zal dit gevolgen hebben wanneer je je huis wil verhuren of verkopen. Zo kan men je woning ongeschikt verklaren wanneer deze verhuurd is of zal je huis minder opbrengen wanneer je het wil verkopen. Kortom, kan je nog een woning verhuren of een huis verkopen zonder dakisolatie?

Wat houdt het risico voor verhuurders in?

Onbewoonbaar verklaard. Het is een bordje dat je niet op jouw huurpand wilt zien hangen. En toch: sinds begin dit jaar is die kans reëel. Woningen zonder dakisolatie krijgen namelijk vanaf 1 januari 15 strafpunten opgelegd. Vanaf die grens mag je een woning niet meer verhuren. En dat verbod geldt ook voor lopende contracten. Als eigenaars een woning of appartement verhuren zonder dakisolatie, kan de rechter het huurcontract ontbinden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren op vraag van de huurder. Hij kan je ook verplichten om het dak te laten isoleren en de te veel betaalde huur terug te betalen aan jouw huurder. 

huis verkopen zonder dakisolatie

En welke gevolgen heeft het voor de verkoop van een woning?

Naast de gevolgen voor verhuurders zal ook de impact op de verkoop van jouw woning voelbaar zijn. Op dit moment is dakisolatie nog niet vereist bij de verkoop van je woning, maar je bent als verkoper wel verplicht om een EPC-attest te overleggen aan de koper. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de verkoopprijs. Woningen met een EPC-score tussen 100 en 199 zijn gemiddeld 11% meer waard dan woningen met een score tussen 400 en 499. 

Je huis verkopen zonder dakisolatie?

Wil jij snel en zorgeloos je huis verkopen zonder je druk te hoeven maken over dakisolatie? Wij kopen jouw huis voor een eerlijke prijs, ook wanneer er nog werk aan is of wanneer er nog huurders in de woning aanwezig zijn! Ons doel is om via het aankopen van huizen na renovatie meer huurwoningen op de markt te brengen voor de vele mensen die geen eigen woonst (meer) kunnen kopen. Neem dus snel contact met ons op of vraag hieronder volledig vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven