FAQs

Wat houdt de nieuwe renovatieplicht in?

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieplicht voor residentiële gebouwen van start gegaan. Alle eengezinswoningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met label E of F, dient men verplicht te renoveren naar label D of beter. Dit binnen de 5 jaar na aankoop. Alle informatie omtrent de nieuwe renovatieplicht vind je hier.

Een huis kopen zonder een lening, is dat een goed idee?

Stel: je hebt het huis van je dromen gezien, het staat te koop én je hebt de vraagprijs op je bankrekening staan. Is het dan slim om het huis te kopen zonder lening of klop je toch beter bij de bank aan? Ontdek het in onze blog.

Een optie nemen op een huis, wat is dat nu juist?

Stel: je hebt het huis van je dromen gevonden, maar je bent nog niet 100% zeker of je het kan en wil kopen. Toch wil je de woning niet aan je neus voorbij zien gaan. In dat geval kan je een optie nemen op het huis. Lees er alles over in onze blog.

Welke info is cruciaal in een verkoopovereenkomst?

Staat je huis of appartement te koop en heb je een goed bod ontvangen? Dan is het tijd voor de volgende stap: de verkoopovereenkomst opstellen. Weet je niet waar te beginnen? In deze blog helpen we je op weg!

Hoe zit het met de registratierechten?

Ben je klaar om de stap te wagen en je eerste woning aan te kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Sinds 2022 profiteer je van verlaagde registratierechten bij aankoop van je eerste en enige woning. Tenminste, als je aan alle voorwaarden voldoet… Lees er alles over in onze blog.

Is mijn epc attest nog geldig?

Denk je eraan om binnenkort je woning te verkopen? Dan zal je moeten beschikken over een EPC attest. Maar let wel op: enkel recente EPC attesten zijn nog geldig bij de verkoop van een woning. Of met andere woorden, EPC’s die opgesteld zijn na 1 januari 2019. Lees er alles over in onze blog.

Scroll naar boven