BLOG

Op deze pagina vind je een interessant artikel met tips en advies wanneer je jouw huis wil verkopen.

Duurzaam renoveren voor verkoop woning: waarop letten?

Het al dan niet renoveren van je huis voordat je het verkoopt is altijd een moeilijke afweging. Zeker wanneer je ervoor kiest om dit op een duurzame manier te doen. Uiteraard dragen groene renovaties niet alleen bij aan het behoud van onze planeet, maar kunnen ze ook zorgen voor een hogere verkoopprijs bij de verkoop van je woning. Maar wat houdt duurzaam renoveren precies in en hoe pak je dit aan?

Stap 1: Kies milieuvriendelijke materialen

De basis van een duurzame renovatie begint bij het kiezen van de juiste materialen. Denk hierbij aan gerecycleerd hout, natuurlijke isolatiematerialen zoals hennep of schapenwol, en verf op waterbasis zonder schadelijke chemicaliën. Door te kiezen voor materialen met een lage ecologische voetafdruk, draag je bij aan het verminderen van de impact op het milieu.

Stap 2: Energiebesparende maatregelen

Een ander belangrijk aspect van groen renoveren is energie-efficiëntie. Overweeg om je ramen te vervangen door dubbel- of driedubbel glas, je dak en muren te isoleren en oude verwarmingssystemen te vervangen door energiezuinige alternatieven zoals warmtepompen. Deze investeringen zorgen ervoor dat je huis minder energie verbruikt, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs van je woning.

Stap 3: Waterbeheer

Bij een duurzame renovatie mag waterbeheer niet over het hoofd worden gezien. Installeer waterbesparende kranen en douchekoppen, hergebruik regenwater voor het besproeien van je tuin, en overweeg het plaatsen van een groendak dat regenwater opvangt en bovendien extra isolatie biedt.

De uitdaging van tijd en middelen

Hoewel milieuvriendelijke renovaties kunnen zorgen voor een hogere verkoopprijs, vergen ze vaak meer tijd en inspanning dan traditionele verbouwingen. Het zoeken naar de juiste duurzame materialen, het vinden van vakmensen met ervaring in groene technieken, en het plannen van energiebesparende maatregelen kunnen behoorlijk tijdrovend zijn. Bovendien kunnen de kosten, ondanks de latere opbrengsten, in het begin hoger uitvallen.

De snellere weg: verkoop aan Vlaams Verhuurkantoor

Als je echter weinig tijd hebt of niet beschikt over de middelen om een volledige groene renovatie uit te voeren, kan de verkoop van je huis aan Vlaams Verhuurkantoor een aantrekkelijke optie zijn. Wij hebben een specifiek doel voor ogen: door huizen aan te kopen, en deze indien nodig te renoveren, willen wij meer huurwoningen op de markt brengen voor de vele mensen die geen eigen woonst (meer) kunnen kopen. Daarom kopen wij jouw woning heel discreet, snel en zonder extra kosten tegen een eerlijke prijs.

Ben je benieuwd naar wat jouw huis waard is? Vraag dan snel een GRATIS waardebepaling van jouw woning aan via onderstaand formulier.

Vraag vrijblijvend een GRATIS waardebepaling aan

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Vragen?Contacteer ons op 0479/99.63.93of kijk op onze Facebookpagina

    Scroll naar boven